Nelegalų krovinį paslėpė išvietėje

0
296

Švenčionių rajone pasieniečiai gaudė tarptautinį kontrabandos gabentojų duetą, kuris svetimos sodybos lauko tualete norėjo paslėpti pusketvirto tūkstančio pakelių baltarusiškų rūkalų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT)  Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai stebėjo  vieną sodybą Švenčionių rajono Šutonių kaime. Jos savininkas čia negyvena ir su sodyboje nutikusiais įvykiais, pirminiais duomenimis, nėra susijęs ir apie juos nieko nežinojo.

Į sodybos kiemą įsuko automobilis „Audi 100“. Ignalinos pasieniečiai pažino, kad jį atvairavo 57-erių Švenčionių rajono gyventojas. Šalia sėdėjo dar vienas vyras. Mašina sustojo už ūkinio pastato prie lauko tualeto. Stebimi pasieniečių abu atvykėliai iš „Audi 100“ į tualetą pradėjo krauti polietilenu apvyniotas dėžes.

Jiems bebaigiant darbą pasirodė tolėliau buvę pasieniečiai. Krovikai pamatė VSAT pareigūnus, jų nurodymams nepakluso. Krovikai šoko į „Audi 100“ ir dideliu greičiu spruko iš sodybos. Kadangi vairuotojas Švenčionių rajono gyventojas buvo žinomas ir apie šį įvykį jau buvo informuotos artimiausios sargybos, specialiųjų priemonių sodyboje pasieniečiai nusprendė nenaudoti.

Ties Ignalinos rajono Ceikinių kaimu, maždaug už 7 kilometrų nuo sodybos, „Audi 100“ stabdė kitas VSAT ekipažas, tačiau ir čia vairuotojas nesustojo. Jį pasieniečiai netrukus sulaikė Švenčionių rajono Vosiūnų kaime.  Sulaikymo metu nei vairuotojas, nei kartu su juo važiavęs 24-erių Baltarusijos pilietis nesipriešino. Užsienietis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai ir turėjo visus būtinus dokumentus.

VSAT informacija