„Makarenos“ erotiniai judesiai – vos peržengus mokyklos pirmos klasės slenkstį

0
768

Su tokia privaloma bendrojo ugdymo programa Vilniaus rajone susidūrė daugelis pradinukų ir jų tėvai. Nemažai vaikų gimdytojų įsitikinę, jog tai yra perteklinis dalykas, kuris mažyliams neduoda jokio teigiamo progreso, nebent tik neigiama – mažamečiai per anksti skatinami lytinei brandai.

„Kur gi tai matyta – tuoj pradės pirmokes ir pilvo šokių mokyti. Ir kam to reikia, jei vaikai gauna didžiulį fizinį krūvį, lankydami brangiai kainuojančias treniruotes po pamokų. Pasirodo jiems privaloma dalyvauti ir „Makarenos“ pamokose, nes tokią mokslo programą pasirinko mokykla. Net sovietmečiu vaikai turėjo didesnę saviraiškos laisvę. Lankantiems sporto treniruotes po pamokų – galima buvo nelankyti fizinio. O dabar nuėjome kažkokiu iš viso niekam neaiškiu keliu. Negali nelankyti „Makarenos“, nes kur pirmokiukas pasidės per tą pamoką. Absurdų absurdas. Nei mes tėvai, nei mūsų vaikai nenorime mokytis „Makarenos“. Vaikams gal nepatinka tik „Makarenos“ mokytojas, bet mums tėvams pati „Makarena“ ir tokios programos autoriai, kurie patys tegul šoka tą „Makareną“ ir dar gali pilvo šokį bumbuliuoti. Bet vaikai telanko tai, kas jiems patinka, o svarbiausia mokosi. Susidaro įspūdis, kad dabar svarbiausia pirmokui išmokti erotinių šokių. Pilvo ir užpakalio šokiai mums nereikalingi. Nereikia ir kitų, patys pramoksime. Šiuo metu viena mūsų mergaitė lanko baletą, sportuoja. Kita groja muzikos mokykloje, taip pat kiekvieną dieną lieja prakaitą Vilniaus stadione. Duokit vaikams kokybišką mokslą, o ne pilvo šokių studiją “, – „Vilnijos naujienoms“, kalbėjo rajono gyventojas, auginantis pradinukes.

Psichologų teigimu, šokis gimė iš individų poreikio poruotis ir tai yra iš esmės erotiniu pagrindu pagrįstas bendravimas.   Bet – kaip sakoma – ko išmoksi, ant pečių nenešiosi –  pilvo šokis ir „Makarena“ tikrai pravers…  Juk Lietuva pamažu tampa šokėjų kraštu. Kuo anksčiau pradėsim, tuo daugiau naudos turėsim…