„Vilniaus paukštynas“ peržiūrėjo asortimentą – vartotojams siūlys užaugintą be antibiotikų šviežią vištieną ir dar daugiau lengvai bei greitai paruošiamų produktų, pagamintų naudojant išskirtines technologijas. Kai kuriose parduotuvėse jau pasirodė „Vilniaus paukštyno“ šviežios vištienos produktai naujose, aplinkai draugiškose pakuotėse. Planuojama, kad iki kitų metų pavasario pilnai bus atnaujintos viso „Vilniaus paukštyno“ asortimento pakuotės.
„Nauja vartotojų karta kelia dar aukštesnius reikalavimus siūlomam asortimentui ir produktų kokybei. Vis svarbesnė darosi jų kilmė bei gamybos procesų atsekamumas, kuris ir sąlygoja produktų kokybę. Ir nors vartotojų apklausos rodo, jog „Vilniaus paukštynas“ Lietuvoje yra žinomiausias tarp visų mėsos prekės ženklų, atliepdami į kintančius poreikius, keičiamės ir mes. Vartotojams pristatome atnaujintą „Vilniaus paukštyno“ asortimentą naujose pakuotėse, kurios geriau atspindės mūsų prekės ženklo vertybes bei išskirtinumus“, – sako AB „Vilniaus paukštynas“ generalinis direktorius Darius Gudačiauskas.
Siūlys tik užaugintą be antibiotikų lietuvišką vištieną
„Vis daugiau vartotojų ieško sveikesnių produktų. Atsižvelgdami į tai, per pastaruosius metus susitelkėme į užaugintos be antibiotikų vištienos gamybos didinimą ir vartotojams siūlysime „Vilniaus paukštyno“ prekės ženklu pažymėtą užaugintą be antibiotikų šviežią vištieną. Tai išskirtinė produkcijos gamybos linija, užtikrinanti, kad visą auginimo laiką mėsiniai viščiukai nesirgo ir nebuvo gydyti antibiotikais“, – sako D. Gudačiauskas, kuris taip pat atkreipia dėmesį, kad antibiotikai, remiantis gyvūnų gerovės reikalavimais, naudojami tik esant būtinybei, o galutiniame produkte, negali būti ir nėra antibiotikų likučių.
Direktoriaus teigiu, pastaruosius kelerius metus įmonė susitelkė į paukštidžių atnaujinimą, modernių auginimo technologijų diegimą, dar aukštesnio lygio gyvūnų gerovės užtikrinimą. „Valdome gamybos grandinę „nuo lauko iki stalo“, kuri apima ir vienadienių viščiukų perinimą, mėsinių viščiukų auginimą bei jiems skirto lesalo iš Lietuvos ūkininkų supirktų grūdų gamybą. Esame pirmieji Baltijos šalyje, išbandę natūralų viščiukų perinimą ant kraiko, kuris sąlygoja dar geresnį viščiukų sveikatingumą ir aukštesnio lygio jų gerovę. Natūraliai stipriname viščiukų imunitetą, tai padeda išvengti ligų ir užauginti juos be antibiotikų. Padarytas didžiulis įdirbis ir šiandien pilnai galime patenkinti vartotojų poreikius, renkantis užaugintą be antibiotikų lietuvišką vištieną“, – pasakoja „Vilniaus paukštyno“ vadovas.