Nustebinkite namiškius naujais, egzotiškais skoniais. Beje, šis patiekalas tiks ir ant Kūčių stalo, kadangi neturi nei mėsos, nei kiaušinių.
„Ensalada de Nochebuena“
Jums reikės: 3 vidutinio dydžio burokėlių, 1 puodelio cukraus, 2 obuolių, 2 apelsinų, 2 mandarinų, 200 g skrudintų ir nesūdytų žemės riešutų be luobelių, granato sėklų, pusės aisbergo salotos, 3 gabalėlių ananasų.
Paruošimo būdas: salotas gaminkite dieną prieš valgymą. Nuluptus burokėlius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite vieną puodelį cukraus ir virkite juos ant vidutinės ugnies apie 30 minučių arba kol jie suminkštės. Palaikykite burokėlius per naktį šaldytuve. Kitą rytą išimkite burokėlius iš vandens, supjaustykite juos mažais kvadratiniais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį. Išsaugokite sultis.
Tuomet nulupkite ir mažais gabalėliais supjaustykite obuolius, taip pat supjaustykite salotas, ananasą. Nulupkite apelsinus ir mandarinus, padalinkite juos į skilteles, jas darkart padalykite pusiau ir sudėkite į salotų dubenį. Burokėlių sultis perkoškite ant vaisių. Galiausiai į dubenį sudėkite kepintus, bet nesūdytus žemės riešutus (jie turi būti visiškai nulupti). Viską išmaišykite ir palikite bent kelias valandas pastovėti. Prieš patiekdami pabarstykite granato sėklomis.
Skanaus!