Kepti pomidorai su virtais kiaušiniais

0
625

Reikės:

Pomidorų
Kiaušinių;
Prieskonių;

Gaminimo eiga:

  • Keptuvėje apkepti pomidorus.
  • Kiaušinius verdame be lukšto. Į puodą su vandeniu įpilti kokį šaukštą ar porą švelnaus skonio acto – jis padės susiformuoti tvirtesniam, geriau trynį apsupusiam baltymui. Pirmiausia mušti kiaušinį nepažeidžiant trynio į mažą puodelį ar dubenėlį ir tada iš jo atsargiai supilti į puodą su tinkamos temperatūros vandeniu. Kiaušinius reikia suleisti į vandenį – kai vanduo beveik verda, bet dar nekunkuliuoja, burbuliukai turi kilti nuo dugno į paviršių, tačiau paviršius dar neturi būti pasidengęs kunkuliuojančiais burbulais. Kiaušiniams su visai skystu tryniu ir gana minkštu baltymu pakaks 2 min., pavirę 3 min. gausite tvirtą baltymą ir dar skystą trynį, po 4 min. kiaušinis bus gana tvirtas, tačiau trynys vis dar maloniai minkštas.
  • Į lėkštę sudėti keptus pomidorus, o ant viršaus guldyti virtus kiaušinius, pabarstyti prieskoniais.

Skanaus!