Netikras zuikis

0
125

Reikės: 700 g maltos vištienos, 80 g kubeliais pjaustytų saliero lapkočių, vieno kiaušinio, 25 g migdolų miltų, 3 g maltų saldžiųjų paprikų, 5 g svogūnų miltelių ar granulių, 5 g česnakų miltelių ar granulių, 30 g kepsnių (barbekiu) padažo, svogūnų laiškų pagardinimui ir papuošimui.

Gaminimas: pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Tuomet keptuvėje 4 – 5 minutes pakepinkite pjaustytus salierų lapkočius. Visus likusius ingredientus sumaišykite viename dideliame dubenyje, tuomet suberkite pakepintus salierų lapkočius ir dar kartą visą gerai išmaišykite. Sudėkite į paruoštą, riebalais išteptą ar kepimo popieriumi išklotą, kepimo indą ir kepkite apie 60 minučių. Iškepus leiskite netikram zuikiui pailsėti bent 15 minučių prieš jį pjaustant.

Vokietijoje dėl mėsos stygiaus po II-ojo pasaulinio karo itin išpopuliarėjęs patiekalas tapo ir mūsų virtuvės dalimi. Be to, jis turi daug receptų, kiekvienas gali improvizuoti su savo mėgstamais ar turimais ingredientais.