Sluoksniuotas obuolių pyragėlis

0
784

Jums reikės:

  • „Mantinga“ sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 500 g mėgstamų obuolių;
  • 4 v.š. cukraus;
  • 4 v.š. džiūvėsėlių;
  • Truputis sviesto skardai patepti;
  • Kiaušinio;
  • Cinamono.

Gaminimas. Obuolius nulupame, išimame sėklytes, supjaustome maždaug 1 cm storio skiltelėmis.

Iš tešlos išpjauname norimo dydžio apskritimus, juos pabarstome džiūvėsėliais (sugeria drėgmę nuo obuolių).

Ant tešlos sudedame obuolius (paliekame 3-4 cm nuo kraštų), pabarstome cukrumi bei cinamonu. Tešlos kraštus užlenkiame ir patepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

Skanaus! Taip lengva pagaminti ir taip skanu valgyti!

Negana to, visuose namuose tvyro nepakartojamas obuolių ir cinamono aromatas.