Jums reikės:
- „Mantinga“ sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 500 g mėgstamų obuolių;
- 4 v.š. cukraus;
- 4 v.š. džiūvėsėlių;
- Truputis sviesto skardai patepti;
- Kiaušinio;
- Cinamono.
Gaminimas. Obuolius nulupame, išimame sėklytes, supjaustome maždaug 1 cm storio skiltelėmis.
Iš tešlos išpjauname norimo dydžio apskritimus, juos pabarstome džiūvėsėliais (sugeria drėgmę nuo obuolių).
Ant tešlos sudedame obuolius (paliekame 3-4 cm nuo kraštų), pabarstome cukrumi bei cinamonu. Tešlos kraštus užlenkiame ir patepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus! Taip lengva pagaminti ir taip skanu valgyti!
Negana to, visuose namuose tvyro nepakartojamas obuolių ir cinamono aromatas.