Papildomas lėšas skirs menkaverčiams projektams?

0
289

Vilniaus rajono savivaldybė rūpinasi abejotinos vertės projektais: vietoj to, kad imtų pavyzdį iš Vilniaus miesto savivaldybės ir pinigus investuotų į pagrindinį dalyką – žmonių saugumą užtikrinančią infrastruktūrą – planuoja išsileisti Rudaminos ir Nemenčinės muzikos mokyklų statyboms. Mokyklos ten veikia ir dabar, tačiau naudos iš jų beveik jokios – tikriausiai manoma, jog groja ir dainuoja dailios ir šiltos sienos, o ne mokytojai su mokiniais.

Panašūs darbai rajono valdžios vadinami skambiai – „investiciniai projektai, kurie prisidės prie ekonomikos atsigavimo“.

Taip pat skelbiama, kad Vilniaus rajono savivaldybė spartesniam projektų įgyvendinimui papildomai tikisi gauti beveik 2 mln. eurų.

„Tarp planuojamų tęstinių VIP projektų – Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro pastato rekonstrukcija. Gavus papildomas lėšas, taip pat būtų atlikti papildomi darbai objektuose, kurie ankstesniais metais nebuvo įtraukti į VIP, bet darbai jau yra vykdomi iš ES finansavimo šaltinių, t. y. Glitiškių dvaro atnaujinimas pritaikant kultūros ir kitoms bendruomenės reikmėms bei Rudaminos meno mokyklos infrastruktūros modernizavimas“, – rašoma informaciniame pranešime.

Glitiškių dvaro atnaujinimo darbams iš vyriausybinių šaltinių prašoma papildomai skirti 500 tūkst. eurų; Rudaminos meno mokyklos pastato rekonstrukcijai – 450 tūkst. eurų; Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro pastato rekonstrukcijai – 1 mln. eurų.