Atidarytas MO muziejus

0
269

Savaitgalį vyko renginiai, skirti skirtingų pomėgių ir interesų lankytojui. Pasiūlyta daugiau nei 70 renginių, kurie visą parą trunkusios programos metu Vilniaus miesto gyventojus ir svečius kvietė į koncertus ir edukacines programas vaikams.

„Esu įsitikinęs, kad su MO įsikūrimu Vilnius atranda labai ryškų meno miesto veidą – atvirą, estetišką, šiuolaikišką, kuris dar ilgus dešimtmečius formuos jaunųjų vilniečių meno pajautimą čia vyksiančiuose edukaciniuose projektuose. Savivaldybė remia MO misiją ir kartu augins meno talentus, kurie toliau garsins modernaus Vilniaus vardą pasaulyje,“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

MO muziejus yra atviras ir kviečiantis jungtis ir kurti muziejų drauge, todėl MO atidarymo šventė kuriama kartu su draugais, kurie atstovauja įvairias meno bei kultūros sritis ir nori pasveikinti MO muziejų – naują erdvę Lietuvos kultūros žemėlapyje.

„MO muziejus yra atviras visiems. Todėl norėdami, kad čia gerai laiką leistų kuo įvairesnė publika, paruošėme plačią atidarymo renginio programą. Jame sau įdomius elementus ir renginius galės išsirinkti tiek meno mylėtojai, tiek norintys apie jį sužinoti. O iš daugiau nei 70 programos renginių sau artimus ras ir šeimos su mažais vaikais, ir nenuilstantys koncertų lankytojai“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Tai nuolat skambanti moderni muzika – nuo akademinio choro ir elitinės klasikos iki kultinių DJ.
Tai linksma ir įtraukianti programa vaikams ir visai šeimai. O taip pat MOdernistų mintys, diskusijos, šokis, ekskursijos, edukacinės veiklos, sportas, kinas – net 4 dienas iš eilės! Ir, žinoma, tai pirmoji MO muziejaus paroda „Visas menas – apie mus“!

Mo jau galima rasti naujausiame savivaldybės išleistame „Modernaus Vilniaus gide“:  žemėlapis kviečiame atrasti daug netradicinių meno erdvių, kuriose slypi didžiausi Vilniaus meno lobiai.

Vilniaus m. savivaldybės informacija