Intronizuotos pirmojo laipsnio šv. Uršulės Leduchovskos relikvijos

0
259
????????????????????????????????????

Vakar Juodšiliuose įvyko šventė „Būk pasveikinta Šventoji tarp mūsų!“, kurios metu pal. Mykolo Sopočkos bažnyčioje buvo intronizuotos pirmojo laipsnio šv. Uršulės Leduchovskos relikvijos. Iškilmingoms mišioms vadovavo J. E. vyskupas Darius Trijonis, Vilniaus vyskupijos augziliaras.

Julia Maria Leduchovska gimė 1865 m. Loosdorfe, Austrijoje. Būdama 21 metų įstojo į seserų uršuliečių vienuolyną Krokuvoje ir priėmė vienuolės vardą Uršulė. Per visą savo gyvenimą šv. Uršulė rūpinosi našlaičiais, vedė pamokas jaunimui ir vaikams. Aplankė nemažai šalių, kuriuose buvo atsidavusi patriotinei, pedagoginei ir apaštalinei veiklai.

Savo didėlį pėdsaką šv. Uršulė paliko ir Juodšilių istorijoje. 1924 m. kartu su seserimis uršulietėmis apsistojo Juodšiliuose. Pagrindinė uršuliečių veikla buvo našlaičių ir vargstančių vaikų globa. Be to, uršulietės darbavosi ir bendrojo lavinimo mokykloje, taip pat jos iniciavo Juodšilių bažnyčios statybą. Didelė garbę yra šiuolaikiniams Juodšilių gyventojams, kad Šventosios Uršulės Leduchovskos vardas yra suteiktas gimnazijos ir jos vardu pavadinta gatvė.

Šv. Uršulės Leduchovskos relikvijų intronizavime dalyvavo seniūnijos gyventojai bei švietimo įstaigų bendruomenės nariai su seniūnu Tadeušu Aškelianecu priešakyje. Taip pat šio įsimintino renginio nepraleido ir garbingi svečiai – Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, LR Seimo nariai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nariai Michal Mackevič, Česlav Olševski ir Jaroslav Narkevič.

Po šv. Mišių vyko šventinis koncertas su šokiais ir dainomis. Visi ragavo iškeptų blynų, mėgavosi karšta arbata bei vaišinosi sveikuoliška koše ir žirnių sriuba.

Linksmybių netruko ir vaikams, juos linksmino klounas bei iliuzionistas. Daug džiaugsmo visiems gyventojams ir svečiams suteikė pasivažinėjimas arklių traukiamomis rogėmis.

Džiaugtasi, kad šventė subūrė Juodšilių seniūnijos gyventojus bei svečius kartu paminėti svarbų parapijos įvykį.

 

Vilniaus raj. savivaldybės informacija