„Maxima“ apie patogeninius mikroorganizmus, patekusius į vartotojams skirtą šviežią atvėsintą mėsą, galimai žinojo keliomis dienomis anksčiau nei sustabdė prekybą

0
285

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) šiandien pristatyti apibendrinti šį savaitgalį inspektorių vykdytų patikrinimų rezultatai UAB „Maxima LT“ prekybos tinkui priklausančiose mėsos išpjaustymo ir pusgaminių gamybos patalpose, logistikos sandėlyje ir UAB „Biovela-Utenos mėsa“ mėsos perdirbimo įmonėje. Išvados – nepalankios verslininkams. Pastarieji apie nesaugius produktus žinojo jau vasario 3 d., tačiau apsaugos priemonės buvo pradėtos taikyti tik vasario 7 d. Tai reiškia, jog produkcija galėjo patekti ant pirkėjų stalų.

VMVT inspektorių grupės savaitgalį vykdė patikrinimus visose produkcijos tiekimo grandyse. Vertintos įmonėse taikomos dezinfekcijos procedūros, gamybos procesų sauga ir higiena, savikontroliniai laboratoriniai tyrimai ir kt.

Primename, kad salmonelės – tai bakterijos, galinčios sukelti ūmią žarnyno infekciją salmoneliozę. Šių bakterijų gausu natūralioje mūsų gyvenamojoje aplinkoje, jos ypač greitai dauginasi netinkamoje temperatūroje laikomoje arba nehigieniškai tvarkomoje mėsoje, žuvyje, kiaušiniuose ar pieno produktuose ir iš jų pagamintuose patiekaluose. Šios bakterijos yra jautrios karščiui ir 70 laipsnių  temperatūroje žūsta per keletą minučių, todėl norint išvengti apsinuodijimo maistu pavojaus gyvūninius produktus rekomenduojama tinkamai termiškai apdoroti.