Pensininkui skirta reali laisvės atėmimo bausmė už nepilnametės išprievartavimą

0
111

Alytaus apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, dėl nepilnametės seksualinio prievartavimo realia laisvės atėmimo bausme nuteisė Varėnos rajone gyvenantį 73-ejų metų pensininką R. V.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė, ikiteisminį tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2019 m. balandžio 26 d. kaltinamasis R. V., ūkinio pastato sandėliuke, būdamas neblaivus ir žinodamas, kad nukentėjusioji yra nepilnametė, ne mažiau kaip du kartus tenkino savo lytinę aistrą oraliniu būdu prieš nukentėjusiosios valią. Kaltinamasis tokiais savo tyčiniais veiksmais nesunkiai sutrikdė nukentėjusiosios sveikatą, nes nukentėjusiajai diagnozuoti elgesio sutrikimai, tiesioginiu priežastiniu ryšiu atsiradę dėl patirto seksualinio prievartavimo.

Kaltinamasis R. V., ikiteisminio tyrimo pradžioje savo kaltę pripažino visiškai, o vėliau, ikiteisminio tyrimo bei teisminio nagrinėjimo metu, savo kaltę neigė. Kaltinamojo teigimu, nepilnametė viską darė savo iniciatyva.

2023 m. kovo 30 d. Alytaus apylinkės teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusios Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorės siūlomai bausmei. R. V. pripažintas kaltu dėl nepilnametės seksualinio prievartavimo (Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 dalis), jam paskirtas laisvės atėmimas dvejiems metams ir šešiems mėnesiams.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Prokuratūros informacija