Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai po įtemptų gaudynių sulaikė Alytaus rajono gyventoją, automobilio bagažinėje gabenusį kontrabandinius rūkalus

0
91

Pasieniečiai Varėnos rajono Kabelių kaimo prieigose stabdė automobilį „Ford Mondeo“. Teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams sustoti vairuotojas nepakluso, ignoravo jų garso ir šviesos signalus. Bandydamas pasprukti bėglys ryžosi lėkti per miško masyvą. Vėliau grįžo į kelią ir padidinęs greitį nurūko Kapiniškių link.

Minėta kryptimi buvo nusiųsti patrulių ekipažai, kurie blokavo vietovę. Pasitelktas ir kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Endy.

Pareigūnai kontrabandininką  vijosi apie 10 kilometrų, kol jo automobilis nuo kelio nuvažiavo į griovį ir sustojo. Pirminiais duomenimis, lėkdamas dideliu greičiu vairuotojas nesuvaldė automobilio.

Tačiau tuo gaudynės dar nesibaigė. Nelauktai bėglys  iššoko iš automobilio ir pasileido į miško tankmę.

Pasieniečiai su nekart pasižymėjusiu keturkoju Endy ėmėsi „šukuoti“ čia pat ošiantį mišką. Šuns uoslė nenuvylė – jis iškart aptiko pėdsakus ir bemaž pusantro kilometro pasieniečius vedė iki pasislėpusio kontrabandos gabentojo.

Paaiškėjo, jog tai – 24-ejų Alytaus rajono gyventojas.

Apžiūrėdami automobilį, jo bagažinėje pasieniečiai rado 12 juoda polietileno plėvele apsuktų paketų, o juose – 1 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Be to, VSAT pareigūnai nustatė, kad automobilis nustatyta tvarka neperregistruotas, todėl juo važinėti draudžiama. Pasieniečiai taip pat išsiaiškino, kad alytiškis praradęs teisę vairuoti transporto priemonę.

„Ford Mondeo“, bėglys ir cigaretės buvo pristatyti į Kabelių pasienio užkardą.

Automobilio vairuotojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjamos net keturios administracinės bylos. Alytiškio laukia tikras baudų „lietus“: už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą skiriama 50–100 eurų, už  vairavimą neturint tam teisės –  60–160 eurų, už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę –  850–1 200 eurų bauda. O bauda už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką – 5 200– 6 000 eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės informacija