Šiandien – priešais Naujosios Vilnios „Žaros“ gimnaziją

0
422

Panašu, jog šioje vietoje gyvena tikri atliekų rūšiavimo specialistai. To mokoma ir jaunoji karta, nes toks vaizdas – vos ne kasdienybė. Bent jau taip tvirtina vietiniai gyventojai.

Stambiagabaričių atliekų aikštelė vos už kelių kilometrų – Pramonės gatvėje. Bet kam vargintis…

Šalia įvairiausių išmestų daiktų sumesti ir maišai su lapais. Jie surinkti nesilaikant Vilniaus miesto savivaldybės rekomendacijų.

Gyventojai, norintys susitvarkyti bendrojo naudojimo kiemus (neprivačiuose sklypuose) nuo rudeninių lapų gali kreiptis į bendroves „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ ir susitarti dėl didmaišių atvežimo – surinkti į juos lapai bus išvežti. Tačiau jeigu gyventojai tvarkosi savo kiemus patys, surinktus lapus jie turi išvežti savarankiškai. Lapų negalima mesti į buitinių atliekų konteinerius arba juos deginti.

Neturintys galimybių tokias atliekas kompostuoti savo valdomo žemės sklypo ribose, lapus gali atvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.

Rekomenduojama lapus kompostuoti gyventojų turimuose kompostavimo dėžėse, specialiai tam skirtoje vietoje ar esant galimybei bendruose kelių atliekų turėtojų bendrai valdomuose savo lėšomis įrengtuose kompostavimo įrenginiuose su kitomis rekomenduojamomis kompostuoti atliekomis.