Jūsų vertinimui kiek sutrumpintas jaunos politikės rašinėlis: Sniegas – ne kosmosas, jį kasti reikia

0
303

Žiema Vilniui ir vėl smogė netikėtai… Iš tiesų, kas galėjo pagalvoti, kad sausį Lietuvos sostinėje gali snigti?

Per praėjusį savaitgalį sniegas sukaustė Vilnių taip, kad ir ketvirtadienį į šonus mėtomi automobiliai miesto gatvėmis vos rieda, avarijos skaičiuojamos šimtais, ligoninių traumatologiniai skyriai pilni susižalojusių pėsčiųjų, mamos su vaikų vežimėliais ir senjorai praktiškai įkalinti namuose, nes pro pusnis prabristi retam tepavyksta.

Stichija, ne kitaip…

Tiesa, ta pati stichija savaitgalį drėbė ir Kaune. Tik ten gatvės, kažkodėl, atrodo kaip Vokietijoje, kur viskas tvarkinga ir švaru.

Galvoju, kuo gi taip skiriasi Vilnius ir Kaunas? Na taip, Vilnius – ryčiau. Bet, mieli vilniečiai, juk ne tiek, kad sniege skendėti turėtume!

Gal, sakau, Kaune technika geresnė? Bet ne, vos aną savaitę skaičiau piarinį pranešimą, kad Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ už 1,672 mln. eurų įsigijo 12 naujų, galingų sunkvežimių-savivarčių su valymo ir barstymo įranga. Kur jie, klausia vilniečiai? Nežinau. Norėčiau tikėti, kad gatvėse, bet ką gali žinoti – gal garaže dar vis kokiame stovi ar reklaminiuose klipuose filmuojasi…

Žinote, kuo šiandien Kaunas skiriasi nuo Vilniaus? Nes Kaune yra šeimininkas. O Vilniuje jo nėra.

Čia, Vilniuje, mes daug girdime apie kosminius planus ir aukščiausias technologijas, startuolius ir vienaragius, blockchainus ir išmanųjį miestą. O paprasčiausios pūgos įveikti negalime…

Nesakau, kad meras turėtų pats eiti su kastuvu į gatvę vos pasnigus. Ne, nereikia – naudos bus nedaug, kaip ir iš to viešo pamosavimo grandininiu pjūklu prieš tują. Bet meras turėtų ir privalėtų išsireikalauti, kad savivaldybės įmonės, kurios atsakingos už tvarką mieste, dirbtų.

Darbo partijos kandidatė į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą Ieva Kačinskaitė-Urbonienė