Mokslo metų pabaigos datą ir ugdymo organizavimo tvarką nuo birželio 1 d. kiekvienoje mokykloje nustatys jos vadovas, suderinęs su mokyklos taryba.

0
243

„Šalčininkų rajono savivaldybė, rajono mokyklų ir gimnazijų vadovai laikosi vieningos nuomonės, kad ugdymo procesas šiais mokslo metais būtų baigtas nuotoliniu būdu. Nepaisant to, kad karantino sąlygos švelninamos reikia galvoti apie mokinių ir mokytojų sveikatą ir saugumą, be to, epidemiologinė situacija nėra visiškai aiški. Kitas dalykas, nuotolinis mokymas Šalčininkų rajone vyksta sklandžiai. Ir mokytojai, ir mokiniai jau apsiprato dirbti ir mokytis namuose, todėl geriausia ir saugiausia šiais mokslo metais į mokyklas negrįžti“, – sako Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič.

Nuo birželio 1 d. pagal mokyklų nustatytą tvarką nuotolinis mokymas gali būti derinamas su individualiomis ir grupinėmis konsultacijomis. Brandos egzaminų sesija prasidės birželio 22 d.

Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas nuo gegužės 18 d. organizuojamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais ir Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

 

Šalčininkų rajono savivaldybės informacija