Teisėsaugininkams gerai žinomą vilnietį kontrabandininką išdavė jaudulys

0
251

Vakar VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Kenos kaimu, kelyje Šumskas – Vilnius, patikrinti sustabdė automobilį „Volvo S80“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas, 23-ejų vilnietis, turėjo tvarkingus asmens bei mašinos dokumentus, tačiau pateikdamas juos akivaizdžiai jaudinosi. Nuspręsta 2000 m. laidos automobilį patikrinti Medininkų punkte, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus transporto priemonės patikrinimą rentgeno aparatu paaiškėjo, kad perdarytame galiniame bamperyje, po sėdynėmis, dvigubame dugne ir pavarų dėžės ertmėje yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold” ir „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vyrui pradėta administracinės bylos teisena. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Vilniečiui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų bei automobilio konfiskavimas.

Vilnietis yra gerai žinoma teisėsaugai – vyras nekart baustas už įvairias nusikalstamas veikas.

Po apklausos įteikę šaukimą atvykti į teismą pasieniečiai vairuotoją paleido. „Volvo S80“ ir cigaretės saugomi Kenos pasienio užkardoje.

 

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės inf.