Dėl Lietuvos edukologijos universiteto ištuštėjusių pastatų turi kiek kitokių planų nei Vilniaus meras R. Šimašius

0
325

Šiandien per valstybinį radiją kalbėjęs Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis pareiškė, jog centriniuose rūmuose gali būti įkurdinta Vilniaus kolegija. Jos atskiri padaliniai įsibarstę po visą sostinę: dalis Naujojoje Vilnioje, kita dalis Karoliniškėse, dar kita Baltučiuose…

Beje, šios mokslo įstaigos administracija įsikūrusi taip pat prie „Pedagoginio žiedo“, Saltoniškių gatvėje. A. Stončaičio teigimu, svarstoma ir šio nekilnojamojo turto komplekso privatizacija. Kaip skelbta, keliolikos pastatų vertė gali siekti apie 50 mln. Eur.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba praėjusią savaitę bendru sutarimu nusprendė kreiptis į Vyriausybę dėl Lietuvos edukologijos universiteto centrinių rūmų perdavimo į savivaldybės rankas.

„Atsižvelgus į tai, kad LEU centriniai rūmai nebebus naudojami mokslo ir studijų reikmėms, Vyriausybės bus prašoma perduoti centrinių rūmų valdymo teises savivaldybei, kuri ir toliau naudos patalpas švietimo reikmėms, taip išsaugodama tradicinę šių rūmų paskirtį.

Švietimas yra viena iš svarbiausių šios kadencijos miesto plėtros sričių, kuriai skiriamas ypatingas dėmesys. Ne tik renovuojamos mokyklos, stadionai, bet ir keičiama nusistovėjusi tvarka – prasidėjo Visos dienos mokyklos programa, įgyvendinami kiti nauji ir ambicingi projektai. Tačiau pastebima ir tai, kad Vilniui, sparčiai augančiam miestui, kuriame jau dabar mokosi daugiau kaip 64 tūkst. mokinių, būtina mokymosi, ugdymo ir neformaliojo švietimo erdvių plėtra“, – rašoma savivaldybės pranešime.