Jums reikės:
4 gelsvapelekio tuno pjausnių
2 šaukštų citrinos sulčių
Šlakelio saulėgrąžų aliejaus
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Kelių susmulkintų česnako skiltelių
2 arbatinių šaukštelių maltų šviežių čiobrelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
Pagaminimas:
Į didelį indą sumaišykite citrinos sultis, aliejų, česnaką, čiobrelius ir ten sudėkite tuno pjausnius. Juos išmaišykite gautame padaže ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuomet išimkite tuną iš indo. Jį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet iki aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite lašelį saulėgrąžų aliejaus. Kepkite tuno kepsnius iš kiekvienos pusės po kelias minutes. Kepsniams iškepus – pašlakstykite juos citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!