Juo patvirtinama, kad įmonė gali perdirbti ekologiškai užaugintą paukštieną ir gaminti ekologiškos paukštienos produktus.
„Kasdien dirbame vardan to, kad vartotojams galėtume pasiūlyti natūralius ir kokybiškus vištienos produktus. Tai mums padeda įgyvendinti vystoma gamybos grandinė nuo lauko iki stalo, kurioje patys kontroliuojame kiekvieną procesą nuo mėsinių viščiukų auginimo iki galutinio produkto pagaminimo. Pilnai valdoma gamybos grandinė ne tik užtikrina kokybę, bet ir leidžia plėsti siūlomų produktų asortimentą, atsižvelgiant į kintančius vartotojų poreikius. Gautas ekologiškos paukštienos gamybos sertifikatas – tai dar vienas įrodymas, kad atitinkame aukščiausius reikalavimus ir galime garantuoti, jog mūsų gaminama produkcija – saugi ir kokybiška bei atitinkanti kiekvieno vartotojo poreikius“, – sako Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynų generalinis direktorius Darius Gudačiauskas.
„Ekologinė gamyba apima geriausią aplinkosaugos praktiką, aukštų gyvūnų gerovės standartų taikymą ir gamybos būdą, naudojant natūralias medžiagas ir procesus. Šiuo sertifikatu patvirtinama, kad gamindami ekologišką paukštieną laikomės visų su ekologine gamyba susijusių reikalavimų“, – pažymi AB „Vilniaus paukštynas“ Kokybės kontrolės tarnybos vadovė Skirmantė Sokolovskienė.
Ekologiškos paukštienos produktų gamyboje naudojami ekologiškai užauginti paukščiai, kurie auginami organiškame ūkyje, maitinant juos ekologiškais lesalais ir užtikrinant aukščiausius gyvūnų gerovės reikalavimus. Ekologišką paukštieną gali tiekti atitinkamą tik ekologiškumo sertifikatą bei veterinarijos pažymėjimą turintys Lietuvos ūkininkai. Tad ekologiškos paukštienos gamyboje perdirbami jų užauginti paukščiai.